Съвети за щастлива връзка

Ноебходими са усилия

24.05.2024 | 08:22 Редактор: Беатрис Младжова
Съвети за щастлива връзка

За една връзка е необходима много работа, за да се чувствате добре с половинката си. В следващите редове ще ви предложим няколко съвета за по-щастлива връзка.

Спорете разумно

Въпреки че никой не иска да спори с човека, когото обича, разногласията всъщност са здравословни. Това е начинът, по който изразявате себе си и ако го правите честно и конструктивно, това има значение. Според Джон Готман, (доктор, прекарал 40 години като изследовател, изучавайки над 3000 двойки), най-лошото нещо, което можете да направите, е да завъртите очи или да покажете презрение по време на спор.

Започнете по-меко

Акцентът е върху вашия тон и намерение. Говорете тихо и нежно. Запомнете, че учтивостта изминава дълъг път. Основното, върху което да се фокусирате, е да говорите без обвинения. Избягвайте защитна или критична забележка, която може да доведе до ескалация на конфликта.

Помислете преди да кажете нещо

Не изричайте всяка негативна мисъл, която ви дойде наум, особено когато обсъждате чувствителни теми. Помнете, че обичате другия и поддържайте уважителния тон.

Създавайте си нови изживявания

Въпреки че гледането на любимото съботно шоу и хапването на пица вечер е част от ритуалите в живота ви, скуката се прокрадва. Затова трябва да подправите рутината си с непредсказуеми срещи и моменти на забавление. Психолозите съветват да се съсредоточите върху новостите, разнообразието и изненадата.

Четете повече в az-jenata.bg

Какви са намеренията ви за 9 юни?

Ще си почивам.
74%
Заминавам на почивка.
14%
Ще празнувам личен повод.
12%
Общо 828 гласа

Снимка: Pixabay