Начини да избегнете мигрената, преди да се случи

Може да се предотврати по много начини

22.05.2024 | 14:55 Редактор: Беатрис Младжова
Начини да избегнете мигрената, преди да се случи

Мигрената изненадва много хора, а при някои тя е хронична. Най-честите симптоми, които това състояние причинява, са гадене, световъртеж, повръщане и др. Като идентифицирате и избягвате специфични неща, които задействат мигрената, можете да сведете до минимум шансовете си да имате епизод на това неприятно главоболие.

Избягвайте силни шумове и ярка светлина

Силни шумове, мигащи светлини и сензорна стимулация са често срещани причини за епизоди на мигрена. Тези стимули може да са трудни за избягване, но знанието, че се появяват в определени ситуации и среди може да помогне. Те включват шофиране през нощта, посещение на киносалон, посещение на нощен клуб или претъпкани заведения, отблясъци от слънцето.

Обърнете внимание на избора на храна

Някои храни и напитки могат да предизвикат мигренозни пристъпи, като например шоколад, червено вино, преработени меса, подсладители, сирене.

Обърнете внимание на хормоналните промени

Хормоните играят важна роля при мигрена. Много жени са склонни да изпитват повече мигренозни пристъпи по време на или точно преди менструалния си цикъл. Може да се наложи да бъдат особено бдителни за избора си на храна и навиците си за упражнения през това време, тъй като това може да им помогне в справянето със симптомите.

Четете повече в tialoto.bg.

Снимка: Pexels