Казваме "сбогом" на запушените пори с три ефективни метода

Активният въглен се използва от векове като средство за абсорбиране на токсини

02.05.2024 | 23:03 Редактор: Толя Стоянова
Казваме

Натрупаното замърсяване в порите може да доведе до поява на акне, като същевременно порите изглеждат по-големи. В някои случаи запушените пори могат да доведат до дразнене, зачервяване или чувствителност.

Каква е тайната не само за лекуване на запушени пори, но и за предотвратяването им? Започнете, като миете лицето си всеки ден с мек почистващ продукт, за да премахнете мръсотията, натрупванията и грима, а след това следвайте основните препоръки на дерматолозите за сияйна и чиста кожа, посочени по-долу:

Редовна ексфолиация

Извършването на това рутинно упражнение помага за отстраняването на мъртвите кожни клетки на повърхността, които могат да съдържат бактерии и да запушат порите. Редовното ексфолиране на лицето помага за премахването на този най-външен слой на кожата, като помага за намаляване на вероятността от акне. Нежното ексфолиращо измиване на лицето може да се използва ежедневно за поддръжка на здрава кожа, както и за премахване на замърсяванията и изсветляване на тена.

Маска с въглен

Това може да помогне за отпушване на порите и подобряване на цялостния вид на кожата. Активният въглен се използва от векове като средство за абсорбиране на токсини. По същество той се свързва с токсините и им пречи да навлязат в тялото. Смята се също, че когато се използва в грижата за кожата, въгленът има способността да помага за извличането на примеси.

Добавете куркума

Локалното прилагане на куркума може да предложи ползи за запушени пори, поради своите противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Когато се прилага върху кожата, може да помогне за намаляване на възпалението, което от своя страна може да сведе до минимум появата на разширени пори, като успокоява кожата и ги предпазва от запушване с излишен себум и други частици. Лечението с куркума действа чудесно, като не само ексфолира кожата, но видимо изсветлява, намалява подпухналостта и извлича замърсяванията, без да я лишава от необходимата влага.

Четете повече в tialoto.bg.

Скъпо ли ви е агнешкото месо за Великден и Гергьовден?

Не, цените са като миналогодишните.
18%
Няма да мога да си позволя агнешко.
44%
Ще си купим, но малко, колкото да има агнешко на трапезата за празниците.
38%
Общо 525 гласа

Снимка: Pexels