Как да прогоним досадните мухи от вкъщи

Крият риск от разнасяне на зарази и бактерии

28.04.2024 | 21:00 Редактор: Тодор Петров
Как да прогоним досадните мухи от вкъщи

Мухите кацат на всевъзможни места, като това крие риск от разнасяне на зарази и бактерии. Затова е добре да ги прогоните от дома си колкото се може по-бързо.

Лента с мед 

Намажете хартиена лента с мед или друга лепкава субстанция, която да излъчва сладък мирис, например сироп или захар, разтворена във вода. Намажете обилно лентата и я закачете да виси от високо място – лампа, корниз, шкаф. Това ще привлече мухите и ще ги накара да се залепят за лентата.

Връзки или саксии с босилек 

Босилекът ухае прекрасно за нас хората, но за мухите е отблъскващ. Възползвайте се от това. Разположете връзки пресен или сушен босилек до прозорците, така че да пречат на мухите още при влизането в дома ви. Ако обичате да отглеждате растения, засадете си босилек. Той едновременно ще ви служи за прогонване на мухите и за овкусяване на ястията ви.

Смлян чесън 

Смелете няколко скилидки чесън, увийте ги в марли, завържете с конец и провесете да висят на стратегически места. Чесънът отделя силни ароматни съединения, които са неприятни за мухите и ги прогонват.

Бял винен оцет или ябълков оцет 

В зависимост от това с какъв оцет разполагате вкъщи, можете да го използвате срещу мухите. Напоете тампони с оцет и ги разпръснете на различни кътчета в дома. Можете да излеете малко оцет в чашки и също да ги поставите в ъглите на помещенията.

Четете повече в az-jenata.bg

Снимка: Pixabay