Домашни гел пачове за очи при подпухналост или бръчки

Освежете зоната около очите си

19.04.2024 | 21:27 Редактор: Деси Николова
Домашни гел пачове за очи при подпухналост или бръчки

Умората, стресът, недоспиването и лошата храна могат да се отразят не само на здравето, но и на външния ви вид. За да стартирате деня си по-добре, свежи и отпочинали, вместо да се гмурнете в социалните мрежи, започнете с грижата за себе си. Отделете малко време и си направете домашни пачове за очи, които ще можете да използвате всеки ден.

Маска за подпухнали очи с роза и краставица 

Някога чудили ли сте се защо нарязаните краставици са обичайни добавки към снимки, телевизионни и филмови сцени с маски за лице и очи? Богати на аскорбинова киселина и фитохимикали, краставиците помагат за стягане и успокояване на кожата. Известно е също, че намаляват подуването и премахват токсините от тялото. Но вместо да поставяте резенчета краставица върху затворените си клепачи, тази смесена маска ще достигне до вътрешния и външния ъгъл на очите с концентрирана доза витамини и минерали.

Какво ще ви трябва?

  • Половин краставица
  • 30 мл розова вода
  • блендер
  • памучни тампони

Разрежете памучните тампони на две, във формата на полумесец. В блендер пюрирайте краставицата и розовата вода, докато се втечнят. Прехвърлете в купа, след това накиснете памучните кръгчета в сместа, изстискайте излишната течност и след това накиснете отново за оптимално усвояване. Съхранявайте допълнително напоените памучни тампони в затваряща се торбичка във фризера за бъдеща употреба. Размразете пачовете за очи за около 10 минути, преди да ги използвате, но се уверете, че все още са студени, тъй като температурата също ще помогне за намаляване на подпухналостта. Можете да използвате и под очите, като поставите тампона за очи във формата на полумесец под окото близо до долната линия на миглите. Оставете да действа 10–15 минути.

Маски за очи против бръчки и пачи крак с яйчен белтък и витамин Е

Ще откриете яйчен белтък в много маски против бръчки за лице и зоната около очите не е изключение. Известно е, че яйчените белтъци намаляват появата на фини линии, докато богатият на антиоксиданти витамин Е се бори със свободните радикали. Витамин Е е изключително хидратиращ и често се използва за лечение на екзема или псориазис и затова е чудесна съставка за сухата зона около очите. Маслото от витамин Е може да се вземе от капсули с витамин Е или да се закупи отделно като масло за следната рецепта за маска за очи.

Какво ще ви трябва?

  • 2 белтъка;
  • 1 капсула или 5 капки масло от витамин Е
  • 1 чаена лъжичка гел от алое вера
  • 1 чаена лъжичка мляко на прах

Разбийте белтъците, докато станат на пяна, и след това смесете с маслото от витамин Е, алоето и млякото на прах. Разбийте заедно, докато млякото на прах се разтвори и сместа стане леко пенлива. С помощта на памучен тампон нанесете сместа върху кожата под очите и оставете да престои 15 минути. Изплакнете с хладка вода и подсушете. Съхранявайте остатъка в хладилника до 48 часа. Уверете се, че част от сместа не попада в очите ви.

Четете повече в az-jenata.bg

Снимка: Pexels