Как да приготвим агнешки бут с розмарин за Великден?

Печете на 180 градуса за около час и половина

08.04.2024 | 17:40 Редактор: Искра Ангелова
Как да приготвим агнешки бут с розмарин за Великден?

Какво е Великден без агнешко на празничната трапеза... За да създадете семеен уют за празника, а и за да спазите традицията, пригответе вкусен агнешки бут с розмарин.

Продукти:

- 1 агнешки бут (2-3 кг)

- 4 скилидки чесън, нарязан на ситно

- няколко стръка пресен розмарин

- сол и черен пипер на вкус

Приготвяне

Направете прорези в месото през няколко сантиметра, достатъчно дълбоки, за да поставите във всеки прорез парче чесън. Намажете щедро със сол и пипер.

Поставете няколко стръка пресен розмарин отгоре, съветва az-jenata.bg.

Печете на 180 градуса за около час и половина или докато агнешкото стане крехко и разпадащо се от кокала.

Снимка: Pixabay