Зукърбърг изпревари Мъск и стана трети по богатство в света след лош ход на Tesla

Meta се изкачва към нови върхове

06.04.2024 | 11:32 Редактор: Толя Стоянова
Зукърбърг изпревари Мъск и стана трети по богатство в света след лош ход на Tesla

Марк Зукърбърг изпревари Илън Мъск и се превърна в третия по богатство човек в света. Това е първият път от 2020 г., откакто двамата съперници милиардери заемат тези позиции, пише Bloomberg.

Мъск, който в началото на март беше начело на индекса на милиардерите, сега падна до четвърто място, след като Ройтерс съобщи, че Tesla е отменила плановете си за по-евтина кола, което понижи цената на акциите ѝ. (Мъск отрича информацията). Освен това по-рано тази седмица стана ясно, че доставките на превозни средства на Tesla са намалели през трите месеца до март – първият им годишен спад от първите дни на пандемията от Ковид-19.

Състоянието на Мъск се сви с 48,4 млрд. долара тази година, а Зукърбърг е прибавил 58,9 млрд. долара към своето богатство, докато Meta се изкачва към нови върхове, включително записа нов рекорд в петък. Това е първият път, в който Зукърбърг попада в топ три в класацията на Bloomberg на най-богатите хора в света от 16 ноември 2020 г., когато разполагаше със 105,6 млрд. долара, а Мъск – със 102,1 млрд. долара. Сега нетното състояние на Мъск е 180,6 млрд. долара, а това на Зукърбърг – 186,9 млрд. долара.

Промяната в разликата в богатството на Мъск и Зукърбърг, което беше цели 215 млрд. долара през ноември 2021 г., показва как някога горещите акции на производителите на електромобили са изместени от тези на технологичните гиганти, особено на тези, които се занимават с изкуствен интелект.

Четете повече в investor.bg.

Снимка: БГНЕС