Пет трика, с които да изглеждаме стилни, дори когато нямаме време

Не подценявайте бижутата

02.04.2024 | 12:53 Редактор: Деси Николова
Пет трика, с които да изглеждаме стилни, дори когато нямаме време

Когато искаме да поспим още 10 минути, да си направим по-стабилна и вкусна закуска или просто да прекараме малко повече време с половинката, нещо трябва да се жертва. За щастие, това може да бъде модата и не в лош вариант. Има няколко трика, с които може да изглеждате добре, но без да стоите с часове пред огледалото с полуотворено око, избирайки си поредния тоалет.

Инвестирайте в основни неща

Когато решавате да преобразите гардероба си, помислете за това, което ще можете да носите всеки ден и да го комбинирате по няколко различни начина. Говорим за класически дрехи като ризи, клинове, жилетки и пуловери. Обърнете се към устойчивата мода, доказала се във времето, която е неподвластна на тенденциите и прищевките на социалните мрежи. Така ще си осигурите оръжия за създаване на стилен тоалет за нула време, който ще бъде подходящ както за ежедневието, така и за офиса. 

Изберете едно стилно нещо към всеки тоалет

Ако има нещо, което да подобри външния вид, то е щрих елегантност, дори и с най-малкия детайл. Когато избирате какво да облечете, опитайте се да направите нещата малко по-стилни, като добавите един или два шикозни детайла, които да комбинирате с останалата част от облеклото. Ако например носите дънки и пуловер, съчетайте ги с чифт ботуши на ток. Ако навън е горещо, сменете дънките с ленена пола, но я съчетайте с маратонки, за да оставите нещата небрежни. Ако цялото ви облекло е малко по-ежедневно, сложете стилни аксесоари, които да разнообразят нещата. 

Възползвайте се от връхните дрехи

Това очевидно не е приложимо през по-топлите месеци, но през есента и зимата трябва абсолютно да се възползвате от връхните си дрехи. Якетата и палтата са чудесен начин да оформите облекло, дори ако поддържате нещата небрежни с клинове и блуза. В началото на пролетта, когато времето все още не е наясно със себе си, може да разчитате на силата на по-леко палто или кожено яке, за да подсилите нещата. Дори и да носите спортно облекло, правилната връхна дреха може да превърне външния ви вид в изискан и съчетан.

Не подценявайте бижутата 

Бижутата помагат за издигането на всеки тоалет, поради което винаги трябва да присъстват – дори ако мислите цял ден да прекарате в офиса или пък на разходка. И тук е добре да подходите към устойчивите на времето артикули, към които да се връщате отново и отново. Предлагаме ви да имате в арсенала си златни кръгли обеци, огърлица с висулка, златна верижка и часовник. Ако имате повече възможност, добавете и перли. 

Френското правило

Чували ли сте за "френското загащване"? Това е трик, който включва пъхане на ризата в предната част на панталоните, докато оставяте останалата свободна. Същото може да го направите и с по-дълга тениска или блуза. Това незабавно прави облеклото ви по-стилизирано и различно. Като бонус, също така ще може да покажете колана си, който се брои за аксесоар, така че ще сте изпълнили две от точките за безупречен стил.

Четете повече в tialoto.bg

Снимка: Pexels