Часът на Земята: Милиони домакинства ще се включат, България е лидер в Европа по "подарени" часове

Редица светофари в центъра на столицата ще светят със зелени сърца а 23 март

22.03.2024 | 08:39 Редактор: Тодор Петров
Часът на Земята: Милиони домакинства ще се включат, България е лидер в Европа по

Един ден ни дели от най-емблематичната природозащитна инициатива – Часът на Земята на WWF. Точно в 20:30 ч. в събота милиони домакинства по света ще изключат символично осветлението си за един час, за да покажат своя ангажимент към планетата. 

В същото време знакови здания като Айфеловата кула, Операта в Сидни, Емпайър Стейт Билдинг и стотици други ще изгасят светлините, за да насърчат правителствата, бизнеса и всички нас да дадем своя принос към изграждането на устойчиво общо бъдеще.

България също няма да остане безучастна към празника на Земята. Редица светофари в центъра на столицата ще светят със зелени сърца през съботния ден. А по стара традиция емблематични софийски сгради ще притъмнят фасадите си между 20:30 и 21:30 ч. 

Сред тях са: храм-паметникът „Св. Александър Невски“, Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“, Народният театър „Иван Вазов“, Археологическият музей, статуята „Св. София“, Националната и Градската художествени галерии, паметника на Цар Освободител на площад „Народно събрание“ и много други. 

В момента България е на първо място в Европа и на осмо в света, като българите сме подарили над 2000 часа на планетата, съобщават от WWF.

Ще постигнат ли партиите компромис и ще има ли кабинет?

Ще направят всичко възможно да се разберат и излъчат кабинет.
28%
Няма да се разберат.
37%
Ще ни държат в напрежение за решението си до последния възможен момент.
25%
Ще поискат още време, за да се споразумеят.
10%
Общо 813 гласа

Снимка: БГНЕС