Жив ли е Чарлз III? В Русия се носят слухове за смъртта на краля

Спекулацията идва на фона на множество проблеми в кралското семейство

21.03.2024 | 10:19 Редактор: Искра Ангелова
Жив ли е Чарлз III? В Русия се носят слухове за смъртта на краля

Жив ли е крал Чарлз III? Това е големият въпрос, след като множество руски медии заявиха, че монархът на Великобритания е починал. Поредната спекулация идва на фона на множество проблеми в кралското семейство, включително слухове, че и Кейт Мидълтън не е сред живите.

След като принцесата на Уелс се появи с принц Уилям на фермерски пазар, сега всички насочиха вниманието си към Чарлз, който не е забелязван на публично място от седмици. Кралят се бори с раково заболяване, а няколко медии в Русия заявиха, че той вече е починал и Уилям се готви да заеме мястото му.

Но какво казват от Бъкингамския дворец? Говорители на кралското семейство заявиха, че феновете и медиите трябва да се информират само от тях за новини около монархията и да не вярват на слухове в социалните мрежи или непотвърдени публикации в изданията. И официалното становище по случая с живота на крал Чарлз е, че той е жив и продължава да се бори с болестта си.

"Щастливи сме да съобщим, че кралят продължава с официалните си и лични задължения", казват от Бъкингамския дворец пред информационната агенция ТАСС. 

Малко по-късно в официалния профил на кралското семейство в X се появи снимка на 75-годишния монарх, който се среща с ветерани от Корейската война на 19 март, доказвайки че Чарлз е жив и се чувства добре. Той отбеляза 70 години от подписването на мира, който приключва военния конфликт. 

Четете цялата статия в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС