Кейт Мидълтън се извини за обработена семейна снимка, пусната след операцията ѝ

Твърди, че е експериментирала с редактирането

11.03.2024 | 16:33 Редактор: Беатрис Младжова
Кейт Мидълтън се извини за обработена семейна снимка, пусната след операцията ѝ

Първата официална снимка на Кейт, принцесата на Уелс, след коремната ѝ операция преди близо два месеца, беше публикувана в неделя след седмици на спекулации за местонахождението ѝ. По-късно обаче "Асошиейтед прес" и други новинарски агенции я свалиха заради подозрения, че е обработена.

Снимката, на която Кейт е на стол, заобиколена от трите си деца, е направена от принц Уилям. Първоначалната информация гласеше, че фотографията е заснета по-рано през седмицата в Уиндзор. 

Тя е свалена след по-внимателна проверка, според която източникът е манипулирал изображението по начин, който не отговаря на стандартите им за снимки. Например на снимката се вижда несъответствие в подравняването на лявата ръка на принцеса Шарлот. 

Пресцентърът на двореца Кенсингтън не работи през уикендите. Не беше върнат отговор на предоставената гласова поща, съобщи "Асошиейтед прес".

Принцесата на Уелс претърпя коремна операция на 16 януари, а състоянието ѝ и причината за хирургическата интервенция не бяха разкрити. От двореца Кенсингтън и офиса на принцесата обявиха, че не става въпрос за онкологично заболяване.

Първоначално дворецът съобщи, че ще предоставя само актуална информация и че принцесата на Уелс няма да се върне към кралските си задължения преди Великден, 31 март. Объркването продължи, когато миналата седмица британските военни избързаха с обявяването, че Кейт ще присъства на традиционния военен парад, предаде БТА.

По-късно армията премахна анонса за присъствието на принцесата.

В понеделник Уелската принцеса лично се извини за "объркването". Причината се оказа редакция, направена от самата нея на семейната снимка. В социалните мрежи беше публикувано изявление от Кейт, в което се казва, че като много фотографи аматьори понякога експериментира с редактирането.

"Исках да изразя извиненията си за объркването, което предизвика семейната снимка, която споделихме", се казва още в публикацията.

Снимка: БГНЕС