Грешки в грижата за кожата, които я състаряват и предизвикват бръчки

Много жени не осъзнават къде грешат в рутината си

04.03.2024 | 13:38 Редактор: Деси Николова
Грешки в грижата за кожата, които я състаряват и предизвикват бръчки

Грижата за кожата всеки ден е неизменно важна, ако искате да имате здрава и млада кожа задълго. Много жени не осъзнават къде грешат в рутината си всеки ден. Някои погрешни навици могат да се окажат причина за влошеното състояние на кожата и проблемите, които се появяват с нея. 

Премахвате грима с течен сапун

Течният сапун е много лесен за употреба и това може да ви подлъже да го използвате за цялото тяло, включително за почистване на грима. Ако не използвате продукти за премахване на грим, които са специално разработени за целта, това ще влоши състоянието на кожата ви, ще я направи склонна към различни проблеми и със сигурност ще я предразположи към поява на бръчки. 

Не сменяте редовно калъфката за възглавница 

Много е важно да не пропускате да сменяте редовно калъфката, защото по нея се натрупват изключително много мъртви клетки, под, себум, сълзи, кожни секрети, бактерии и микроорганизми. Всички те вкупом вредят на кожата и я правят вяла, крехка, раздразнена, склонна към поява на запушени пори, акне, бръчки. 

Пренебрегвате употребата на тоник

Тоникът за лице има прекрасни свойства спрямо кожата. Той има успокояващо въздействие, балансира pH на кожата, като това помага за намаляване на омазняването и секрецията на себум. Прилагането на тоник два пъти дневно в сутрешната и вечерната рутина допринася за намаляване на запушването на порите и лъщенето. 

Нанасяте пудра по няколко пъти през деня

Ако имате мазна кожа и се опитвате да се преборите с лъщенето, но нямате възможност всеки път да сваляте грима, да измивате лицето и да се гримирате наново, може би използвате пудра. Тя помага за туширане на лъщенето, но за кратко. Напластяването ѝ по няколко пъти на ден запушва много сериозно порите, блокира естествените дишащи процеси на кожата и влошава състоянието ѝ.

Премивате кожата на лицето 

Ако се престаравате с измиването на кожата, това има обратен ефект. Важи най-вече при хора с мазна кожа, които се чудят как да намалят лъщенето и измиват лицето прекалено много и с твърде агресивни продукти. Ако миете лицето си по няколко пъти, дори преди да вземете душ, това ще влоши състоянието на кожата с времето и ще я увреди. 

Четете повече в az-jenata.bg

Снимка: Pexels