Кейт Уинслет с признание: Животът ми след "Титаник" бе доста неприятен

Да бъдеш известен е ужасно, споделя актрисата

19.02.2024 | 08:00 Редактор: Искра Ангелова
Кейт Уинслет с признание: Животът ми след

Кейт Уинслет завинаги ще остане в сърцата ни като Роуз Деуит Бюкейтър или Роуз Доусън от емблематичния филм на Джеймс Камерън "Титаник". Актрисата печели сърцата на зрители и критици, като получава номинация за "Оскар" за невероятната си роля на тийнейджърка, която се качва на злощастния кораб заедно с годеника си Кал и майка си.

Въпреки че в началото Роуз описва "Титаник" като "затвор, който ме връща в Америка в окови", именно там тя намира любовта в лицето на Джак Доусън (Леонардо ди Каприо).

Въпреки големия успех и наградите, животът на Кейт Уинслет след "Титаник" не се подобрява, а точно обратното.

48-годишната актриса говори пред списание PORTER, на чиято корица застава, за дискомфорта, който е почувствала от внезапната слава след премиерата на романтичната трагедия от 1997 година.

"Имах чувството, че трябва да изглеждам по определен начин или да бъда определена личност. Тъй като медиите по онова време бяха доста нахални и навлизаха в личното пространство повече от сега, животът ми беше доста неприятен", спомня си Уинслет.

Тя добавя: "Журналистите винаги казваха: "След "Титаник" можеше да направиш толкова много неща, но все пак ти избра тези малки проекти...". Аз отговарях: "Да, определено! Защото, познайте, да бъдеш известен е ужасно".

Въпреки неприятните ефекти от славата, Уинслет е категорична, че филмът не е бреме за нея. "Титаник" продължава да носи огромна радост за толкова много хора", казва тя.

Четете цялата статия в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС