Имате ли ги? Това ще са най-актуалните модели дънки през пролетта

Деним от глава до пети се връща на мода

18.02.2024 | 10:33 Редактор: Вяра Димова
Имате ли ги? Това ще са най-актуалните модели дънки през пролетта

Каквото и да кажем за дънките като облекло, ще е малко. Може би те са дрехата, която присъства в гардероба на всеки човек, а кръговратът на модата ги издига на пиедестал сезон след сезон. Можете да ги срещнете във всякакви форми и размери, но знаете ли кои ще са най-актуалните модели през тази пролет? Вижте какво подбрахме за вас в следващите редове:

Дънки тип "балон"

Този модел дънки е точно обратното на "skinny" кройката и по всичко личи, че той ще се задържи на модния подиум. По-тесен около талията и глезените и разширяващ се около средата на крака, стилът е алтернатива на досега познатото. Въпреки това, тази кройка е удобна и някои от най-големите брандове, производители на деним, застават зад нея.

Сиви дънки 

Модните експерти са категорични – единствената тенденция, за която те са убедени, че ще бъде навсякъде през 2024 г., без съмнение ще са сивите дънки. В това има доза смисъл, след като модните подиуми за сезон есен-зима бяха буквално "залети" с този цвят. Ако досега не ви е хрумвало да имате нещо подобно в гардероба си, не се чудете – сивите дънки лесно се съчетават с много цветове и материи.

Дънки с обърнати маншети 

Ах, 90-те! По всичко личи, че тези времена не спират да вълнуват дизайнерите и дънките с обърнатите маншети се завръщат, по-актуални от всякога. Ако не сте убедени в тази тенденция, трябва да ви споделим, че един от най-продаваните модели дънки за изминалата година бе именно такъв. 

Деним от глава до пети 

Ако отново направим препратка към близкото минало, ще си спомним как през 2000 г. година можехме да видим деним навсякъде – дори и на червения килим. Модните експерти ни дават зелена светлина, като ни подсказват, че през тази пролет ще можем да носим деним, но не само под формата на дънки, но и като горна част на облеклото – яке, сако, блуза, риза, потник и т. н. 

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: pixabay