Тези храни ще ни донесат късмет в годината на Зеления дървен дракон

Някои от тях ще ви изненадат

18.02.2024 | 06:35 Редактор: Вяра Димова
Тези храни ще ни донесат късмет в годината на Зеления дървен дракон

Китайската нова година настъпи на 10 февруари и ще продължи до 25 януари. Преди дни започна годината на Зеления дървен дракон. Знаете ли, че храната също е много важна? Ето какво да похапвате за късмет през годината на Дракона, според "Taste of Home", "Story Plate Recipes" и "China Highlights".

Риба 

Всички знаем колко полезно е да се хапва риба - тя съдържа много важни витамини и минерали за организма. През новата година спокойно може да хапвате всякакъв вид риба. Тя е традиционно ястие на трапезата по време на Китайската Нова година. На китайски произнасянето на думата "риба" звучи като това на "изобилие". Така каните богатството и изобилието в живота си. Златистата каракуда и лъчеперката са хит за трапезата.

Кнедли

Кнедлата е ястие от варено картофено тесто, пълно със сливи. То е популярно в страните от Централна и Източна Европа, особено в Полша, Унгария, Словакия и Чехия. Ястието може да се яде като десерт, но става и за основно ястие, както и за гарнитура. Според поверието, колкото кнедли изядете на Нова година, толкова пари ще направите през следващата година. Те носят късмет и богатство.

Нудълс

Нудълите, които често биват наричани и оризови спагети, са азиатско тестено изделие, произвеждано от варено тесто. Те засищат и стават все по-популярни в последните години. Спокойно може да си хапвате от тях в годината на Дракона. Считат се за фонтан на младостта. Те символизират пътешествието, наречено живот, което никога не свършва. Носят дълголетие.

Цяло пиле

Прекрасна новина за любителите на пилешко месо! Знаем, че то е полезно, по-леко от свинското и сега се предпочита да залагате на него. Но има едно особеност - не приготвяйте части от пилето, а цяло пиле. Смята се, че то носи късмет и просперитет. Когато е цяло, то символизира обединеност, цялост.

Четете повече в Teenproblem.net.

Снимка: pixabay