Разхвърляният коридор пред входната врата задръства енергията в дома ви

Кои са нещата, които веднага трябва да разчистите от антрето си?

17.02.2024 | 06:50 Редактор: Деси Николова
Разхвърляният коридор пред входната врата задръства енергията в дома ви

Входът и антрето ви са част от дома ви и се нуждаят от приветливост и добра подредба. Ако влизате в претъпкано с предмети, вещи, дрехи и обувки антре, това ви внася неминуем стрес още със стъпването в дома ви. Разхвърляният коридор пред входната врата задръства енергията в дома ви и повишава стреса. Кои са нещата, които веднага трябва да разчистите от антрето си?

Боклуци, брошури, писма, фактури

Ако имате навика да събирате всичко от пощенската кутия и да го захвърляте в коридора, време е да престанете. Изчистете този безпорядък от ненужни вещи в коридора си. Първото нещо, което виждате, когато влизате, са всички тези боклуци, от които нямате нужда.

Якета, палта

Ако мислите, че мястото на палтата, якетата и всички връхни дрехи, с които разполагате, е в коридора, грешите. Мястото им е в гардероба. Оставете на закачалката само тези, които ползвате в момента. Така антрето ви ще изглежда много по-подредено и приветливо.

Обувки

За какво ви е нужно да виждате купища обувки, когато влезете през входната врата? Подредете ги в шкафа за обувки или в дрешника. Отвън оставете само тези, които ползвате в момента. Безпорядъкът от обувки прави антрето ви да изглежда и по-мръсно, освен че внася хаос.

Шапки и шалове

Намерете подходящо място за тези аксесоари, вместо да затрупвате закачалката с тях. Така ще ги предпазите от допълнително замърсяване и ще направите антрето си чисто и подредено.

Спортна екипировка

Спортна екипировка от всякакъв тип е добре да бъде прилежно прибрана, а не да бъде разхвърляна в коридора. Не задръствайте антрето си с колела, ски принадлежности, пособия за тенис, футбол и всякакви други спортни оборудвания. Те са обемисти, а и замърсени.

Раници, чанти

Чантите ви е добре да бъдат прибрани в дрешника или гардероба. В антрето заемат много място и предизвикват излишен хаос, който ви залива още щом влезете през вратата.

Чадъри

Чадърите също заемат излишно място в коридора. Можете да ги подредите в етажерка, поставка, в дрешника или в килера, ако разполагате с такова място. Претрупването с вещи в коридора задръства пространството и го прави неприветливо.

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: Рixabay