Венера преминава във Водолей - какво ни очаква в любовен план?

Да останем верни на себе си е от първостепенно значение в нашите взаимоотношения

14.02.2024 | 14:30 Редактор: Толя Стоянова
Венера преминава във Водолей - какво ни очаква в любовен план?

На 16 февруари Венера ще премине във Водолей и ще остане в този зодиакален знак до 11 март 2024 г. С този транзит ние се движим към независимост и свобода. Водолеят може да бъде също толкова верен като Козирога, но според собствените си условия. До 11 март експерименталните връзки ще са по-интригуващи. Да бъдем приятели, както и любовници, е важно за нас през този цикъл.

Позволяването един на друг на свобода на изразяване и отношението ни към другите справедливо, безкористно и безпристрастно, ще са водещи теми за нас. Отнасяме се към хората като към равни и приемаме нашите приятелства, каузи и интереси сериозно. Ценим интелектуалното стимулиране и общуването. Увеличаването на доходите идва чрез иновативни идеи. Да бъдем верни на себе си е от първостепенно значение в нашите взаимоотношения.

Транзитът на Венера се случва няколко дни, след като Марс е преминал във Водолей. Пътуването на Венера през знака на водоносеца е покана да поставим под въпрос нашите съществуващи вярвания относно взаимоотношенията, печеленето на пари, общността, удоволствието и любовта към себе си. Транзитът ни насърчава да предизвикаме нашите съществуващи ценности и ни мотивира да изследваме алтернативни начини да печелим, да общуваме с другите и да се отнасяме подобаващо към телата и чувствеността си.

Границата между любовта и приятелството е много тънка, щом Венера премине във Водолей. Този зодиакален знак управлява приятелството и групите от всякакъв вид, така че по време на транзита често се оказва, че харесваме хора, които вече познаваме. Може да осъзнаем, че онези, които преди сме отписали като "просто приятели", биха могли да бъдат перфектната ни половинка. Но вероятността да срещнем нов любовен интерес също се увеличава. 

Водолеят е по-малко привързан към емоциите си от другите знаци, разчитайки повече на мисълта, отколкото на сърцето, когато става въпрос за любов. Това означава, че ще търсим партньори, които мислят като нас. В същото време връзките ще са по-малко ограничаващи. Ако сте във връзка, транзитът на Венера ще ви насърчава да се свържете отново с честността, приятелството и общите интереси, които са ви привлекли към вашите партньори. 

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: Pixabay