Полезни съставки, които може да добавим към чая

Истинско удоволствие за сетивата

03.02.2024 | 15:18 Редактор: Толя Стоянова
Полезни съставки, които може да добавим към чая

Имате ли любими чайове? Може би не изневерявате на черния чай или не пропускате и ден, в който да не изпиете чаша зелен? Или пък обичате онези микс чайове без кофеин, в които има много билки и ароматни подправки за повече енергия, добър сън, детокс. Чайовете, в които можем да добавим ароматни подправки, са истинско удоволствие за сетивата, но също така имат и здравословни ползи. Вижте няколко идеи, освен индийско орехче и анасон, които може да добавите към вашата напитка от чай.

Джинджифил

Добавянето на джинджифил към чая има редица здравословни ползи. За естествените антиоксиданти и противовъзпалителните свойства на джинджифила се смята, че могат да подпомогнат храносмилането, да облекчат гаденето и да стимулират имунната система. Ароматната и леко пикантна подправка подобрява вкуса на чая, като същевременно насърчава цялостното благосъстояние. Чаят с джинджифил е чудесен при настинки и за елиминиране на излишните течности от организма. 

Карамфил 

От него трябва да добавяме съвсем малко в чая си, тъй като има по-изразен аромат. Карамфилът и чаят винаги са добра комбинация. Карамфилът е богат на антиоксиданти и има противовъзпалителни свойства, подпомага храносмилането и засилва имунната система. Също така е известно, че облекчава респираторните проблеми, полезен е за черния дроб, освежава дъха. Богат е на витамин К, калий, желязо, магнезий, калций, витамини от групата В. 

Канела

Ароматната канела е богата на антиоксиданти, за които е известно, че подпомагат здравето на сърцето, регулират кръвната захар и засилват метаболизма. Канелата в чая подпомага храносмилането, намалява възпалението и подобрява цялостната имунна система. Също така се смята, че тя е една от подправките, които подобряват нашето настроение, наред с ванилията. 

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: Pixabay