Смес с джинджифил помага да се справим с киселините без медикаменти

Ето как да си я направите

01.01.2024 | 20:35 Редактор: Деси Николова
Смес с джинджифил помага да се справим с киселините без медикаменти

Киселините са проблем, с който се сблъскват много хора. Киселинният рефлукс е мъчително състояние, при което стомашните сокове се връщат обратно в хранопровода, причиняват пареща и изгаряща болка, горчив вкус, затруднено храносмилане. 

Ако не се облекчава, състоянието може да има негативен ефект върху тъканите на хранопровода, да причини разваляне на зъбите, лош дъх, проблеми с лигавицата в устната кухина. 

Има много медикаменти, които могат да ви помогнат да се справите с киселините, но защо да не опитате по натуралния начин?

Джинджифилът е една такава природна съставка, която има силата да потиска киселините и да успокоява рефлукса. В джинджифила се съдържат активни вещества, които балансират киселините и намаляват влиянието им върху хранопровода. Подобряват храносмилането, потискат възпалението, паренето и изгарящата болка. 
Ако комбинирате джинджифила с мед и лимон, ефектът ще е още по-добър. Тази прекрасна смес е полезна не само при киселини, но и за добър имунитет, здрава сърдечносъдова система, добър метаболизъм. 

Как да си направите смес с джинджифил против киселини?

Нарежете един корен от джинджифил в тенджера с 1 литър вода. Кипнете водата на среден към силен огън. След като заври, намалете котлона на слабо. Добавете 1 чаша прясно изцеден лимонов сок и 3-4 супени лъжици мед. 

Разбърквайте сместа няколко минути, докато се хомогенизира добре. Свалете от котлона и охладете. Взимайте по 2-3 супени лъжици от сместа няколко пъти на ден, за да успокоите киселините. Добре е да приемате сместа на гладно. 

Четете повече в az-jenata.bg

Снимка: Pixabay


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 месеца