Продават джип на кралица Елизабет II за 200 000 лири

Бъдещият купувач ще получи специална добавка

31.01.2024 | 21:20 Редактор: Толя Стоянова
Продават джип на кралица Елизабет II за 200 000 лири

Един от най-известните автомобили на кралица Елизабет II се продава, съобщи Bramley Motor Cars. Става въпрос за тъмносиния Range Rover с кожен салон в гамата на слонова кост. Джипът превозваше кралицата през 2016 г. и 2017 г.

Колата бе заснета доста пъти по време на кралски събития, включително и при посещението на американския президент Барак Обама и съпругата му Мишел през април 2016 г. Бъдещият купувач ще получи специална добавка. Регистрационният номер OUI6 XVH остава на колата, което не е типично, твърди продавачът Джак Моргън-Джоунс.

"Нормално е да се смени номера, когато колата е била в кралската флотилия, но в този случай остава, така че да няма съмнение, че е един и същ автомобил", твърди Моргън Джоунс пред Sky News.

Изработен специално за кралицата, автомобилът е с покриващи се фарове, специално адаптирани степенки за качване, аварийни полицейски светлини, както и специална модификация по желание на кралицата за по-лесно качване и слизане. Исканата цена за джипа е 200 000 лири, или близо половин милион лева, предаде "24 часа".

Снимка: БГНЕС