Опра: Няма да приключа, докато не издишам последния си дъх

За седемдесетте си години Уинфри е стигнала до важен житейски извод

29.01.2024 | 22:37 Редактор: Деси Николова
Опра: Няма да приключа, докато не издишам последния си дъх

Опра ще бъде Опра до "последния си дъх“. Днес легендарната телевизионерка отбелязва важен юбилей - 70 години.

Опра Гейл Уинфри е родена на 29 януари 1954 г. в американското градче с полско име Косцюшко в щата Мисисипи. В кръщелното ѝ свидетелство е записана Орпа, но винаги се е представяла Опра, тъй като смята, че звучи по-добре.

Непълнолетните ѝ тогава родители не могат и не искат да се грижат за нея и я оставят на баба ѝ Хати. Опра отрасва в крайна бедност, а животът й започва трагично - тя бива изнасилвана, роднините й от мъжки пол се възползват сексуално от нея, а на 14 г. Опра ражда дете, което малко по-късно умира. Опра бяга от вкъщи и никога повече не се връща. 

През 1986 г. Опра започва програмата, променила историята на телевизията - "Шоуто на Опра Уинфри". Тя става най-богатата личност от афроамерикански произход на XX век и единственият милиардер от тази раса. Едноименното токшоу продължава 25 сезона - до 2011 г., а Уинфри създава бизнес с размер на конгломерат, включващ списание, телевизия, книги, както и продуциране и участие във филми.

"Няма да приключа, докато не издишам последния си дъх", споделя тя в интервю за сп. People от декември 2023 и допълни: "и когато най-сетне това се случи, ще бъде спокоен дъх."

Сегашният етап от кариерата си легендарната водеща определя така: "Продължавам да се издигам и сега съм на място в живота си, в което мога да предложа помощ, за да могат други хора да се издигнат".

За седемдесетте си години Опра е стигнала до важен житейски извод, предаде "Фокус".

"Принципът, който е разковничето, крайъгълният камък за начина ми на действие в света. Животът е по-добър, когато го споделяш", казва тя.

Снимка: БГНЕС

Притеснявате ли се от грипната епидемия и взимате ли мерки срещу заразяване?

Притеснявам се. Нося маска, спазвам дистанция и правя всичко възможно да не се заразя.
27%
Не. Всяка зима има такава и няма как да се опазиш. Грипът се преодолява за няколко дни.
58%
Повече се притеснявам от заразяване с коронавирус.
9%
Притесненията ми са свързани с евентуална грипна ваканция - няма кой да гледа децата вкъщи.
7%
Общо 1012 гласа