5 съвета, с които да подобрим начина си на живот

Изберете си ден от седмицата, който да е "вашият ден"

25.01.2024 | 23:00 Редактор: Деси Николова
5 съвета, с които да подобрим начина си на живот

В ежедневието си може би сте прекалено заети, за да отделите време за себе си. Дните и месеците минават, а вие виждате в огледалото следите от нездравословния си начин на живот. Ако усещате, че е дошло време за промяна, не се колебайте, а започнете още сега.

Отделяйте малко време за четене всяка вечер 

20 минути четене всеки ден могат да направят чудеса за вашата памет и здраве – вашият коефициент на интелигентност се повишава, креативността ви се развива и вие ставате по-знаещи, самоуверени и интересни както като личности, така и като събеседници. Инвестирайте в себе си.

Заменете газираните напитки с чай или зеленчуков сок

Чаят, независимо дали е черен, зелен или бял, плодов или билков е пълен със здравословни антиоксиданти. Той ще хидратира организма ви, а ако пък не обичате вкуса му, можете да го замените със зеленчукови смутита или сокове. 

Изберете си ден от седмицата, който да е "вашият ден"

Важно е да имате поне един ден от седмицата, посветен на вас. Ден, в който можете да се отпуснете, да правите нещо, което ви кара да се чувствате добре и да препрограмирате душата, ума и тялото си. Така ще заредите батериите си и ще можете да посрещнете предизвикателствата на ежедневието. А след определено време ще усетите как се чувствате значително по-добре. 

Заменете въглехидратите със зеленчуци 

Опитайте се да включите този трик към ежедневието си, като замените въглехидратите в поне едно хранене (за предпочитане вечеря) със зеленчуци. Можете да избирате сред доста продукти като: карфиол, броколи, сладки картофи, моркови, чушки, целина, зеле, маруля и гъби... и какво ли още не! Това може да ви помогне не само да отслабнете, но и да увеличите съдържанието на хранителни вещества, включително антиоксиданти и фибри.

Четете повече в az-jenata.bg

Снимка: Pexels