Тези цветя ще донесат здраве и благополучие в дома ни през 2024 г.

Спатифилумът ще увеличи просперитета ви

19.01.2024 | 23:00 Редактор: Вяра Димова
Тези цветя ще донесат здраве и благополучие в дома ни през 2024 г.

Ако искате да се радвате на хармонична и уютна среда, можете да използвате няколко хитринки. Една от тях е да внесете в жилището или на работното си място растения, които ще ви помогнат да се чувствате по-добре.

Кои цветя ще ви донесат здраве и благополучие през тази година? Ето няколко предложения:

Алое вера и жасмин

Най-спокойно можем да кажем, че ако искате да се чувствате добре, да сте здрави и силни, трябва да обърнете внимание на качествения и пълноценен сън. В градската среда обаче това е доста трудно. Ето защо, ако не се наспивате добре, един от естествените начини сами да се успокоите и да се унесете безпроблемно е да поставите растение от алое вера или жасмин в саксия до леглото си.

Спатифилум 

Това наситенозелено растение с разкошни ярки бели цветове ще увеличи просперитета ви, тъй като значително подобрява качеството на въздуха в помещенията, помага за предотвратяване на астма, главоболие, хронични заболявания и други. Спатифилумът прави всичко това, като същевременно е чудесен за офиса ви. Той ще ви помогне да си създадете усещане за спокойствие по време на забързания ден. 

Зелена Лилия 

Растенията от вида Chlorophytum comosum са изключително лесни за отглеждане, не изискват постоянно внимание и цъфтят без да изискват особени грижи. Те имат тесни листа, които смътно напомнят на паяци. Изследване на НАСА установило, че този вид растения могат да действат като естествен въздушен филтър за намаляване на замърсителите във въздуха. Проучването показало, че паякообразните растения са премахнали 95% от токсичния формалдехид от въздуха.

Дървото на живота (Красула, crassula ovata)

Дървото на живота е много популярен талисман за късмет в Азия. За него се смята, че активира финансовата енергия. Този красив сукулент има живи зелени листа, символизиращи растеж и обновяване (наподобяващи монети от нефрит, символ на богатство и просперитет). 

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: pixabay