Терминатора "изгоря" на германско летище заради часовник - случката е като сценарий за филм

Шварценегер имал редица перипетии, свързани с пренасянето на часовник за благотворителен търг

18.01.2024 | 21:45 Редактор: Елеонора Танева
Терминатора

Арнолд Шварценегер e задържан на германско летище, тъй като се предполага, че не е декларирал луксозен часовник, който е планирал да продаде на търг с благотворителна цел, съобщи Би Би Си.

Холивудският актьор е бил задържан за три часа на летището в Мюнхен. Започнало е разследване за предполагаемо укриване на данъци, тъй като часовникът е трябвало да бъде продаден в рамките на ЕС.

Според правилата на ЕС всеки, който пристига с "пари в брой или определени ценни предмети" на стойност над 10 000 евро, трябва да ги декларира.

Източник заяви, че от суперзвездата не е било поискано да попълни формуляр за декларация.

В крайна сметка актьорът, културист, политик и активист за борба с климатичните промени е успял да плати данъка, но едва след като е преодолял редица проблеми.

"След като му е бил предоставен пос терминал, който се оказало че е нефункциониращ, се установява, че най-близката банка е затворена, а лимитите за теглене от банкоматите са твърде ниски, което наложи на 76-годишния Шварценегер да изчака митническите служители да донесат нов картов апарат за плащане", каза източникът.

Говорителят на актьора заяви пред германския таблоид "Билд", че инцидентът на летището е бил "пълна комедия, изпълнена с грешки, но от която би излязъл много забавен полицейски филм".

Според източника, той е приел "инцидента спокойно", а публикуваната от него снимка представя как усмихнатият Шварценегер позира за снимка и държи кутия за часовника с бележка "За Австрия".

Според местните медии часовникът е бил изработен по поръчка за звездата от "Терминатор" от луксозната часовникарска компания Audemars Piguet, която произвежда часовници, продавани за стотици хиляди долара, пише БГНЕС.

Твърди се, че часовникът ще бъде продаден на търг по време на вечеря за набиране на средства за "Инициативата за климата на Шварценегер в Кицбюел", Австрия, на около 89 км от Мюнхен.

В обявата за търга на часовника, се казва, че той е един от едва 20-те съществуващи и ще включва "изображение на Арнолд в емблематичната му поза с надпис "Arnold Classic". Обявената начална цена за наддаване е 50 000 евро. 

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
Im-ДртiйУАЙТBOY!
преди 3 месеца
Той и КАЛЕто Румениге се направи на леко разсеян, след като се опита да вкара във ФРГ 2 бр.супер-скъпарски лукс-часовника подарени му от Арабските шейхове преди няколко години, и то без да плаща нужната лепта за фиска под формата на дължимо мито... НО пък го фанаха по бели *** и съответно бе наказан и съдебно осъден да компенсира бюджета на Провинция Бавария със 1 бая солена глоба, щото и него го грозеше зандана по подобие на крадливото УЛЛИ хьонесс - тоже разбойник от класа Сигнализирай за неуместен коментар