Махмурлиите зад волана са по-опасни от пияните шофьори

Губи се концентрация и се стига до нарушения

02.01.2024 | 17:52 Редактор: Вяра Димова
Махмурлиите зад волана са по-опасни от пияните шофьори

Коледните и новогодишните празници преминаха, със сигурност много хора са се събудили на сутринта с махмурлук. Неговата тежест зависи от количеството изпит алкохол. Трябва обаче да се има предвид, че шофирането в такова състояние може да бъде много опасно, дори проверка да покаже, че човекът зад волана няма алкохол в кръвта.

Екип от учени от Университета на Западна Англия са провели изследване, което показва, че управлението на кола с махмурлук е дори по-опасно, отколкото в нетрезво състояние. От гледна точка на скоростта на реакция и стила на шофиране, поведението на махмурлии е идентично с това на хора, които имат ниво на алкохол от над 0,5 промила.

Шофьорите са махмурлук са по-разсеяни от пътя, пренебрегват по-често маркировката, превишават скоростта или извършват други нарушения.

Четете повече в automedia.investor.bg.

Снимка: pixabay


2
0 rate up comment rate down comment 0
Брей тази клавиатура
преди 3 месеца
То и шофьор с главоболие или кръвно е по-опасен от такъв пил си хапчетата, ама нали законите трябва са се на терористи, точно на безопасните им взимат колата Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 месеца
То и шофьор с главоболие или кръвно е по-безопасен от такъв пил си хапчетата, ама нали законите трябва са се на терористи, точно на безопасните им взимат колата. Сигнализирай за неуместен коментар