Скандал с победителката на "Мис Франция" - не била с дълга коса и пищни извивки

Дори френски политици се намесиха в скандала

18.12.2023 | 22:53 Редактор: Деси Николова
Скандал с победителката на

Конкурсът за красота "Мис Франция" се забърка в странен скандал, след като съдиите бяха обвинени, че са спали, докато са коронясвали състезателка с къса пикси прическа за победителка. За първи път в историята на състезанието жена с къса коса печели короната за красота. Дори френски политици се намесиха в скандала.

Носителката на титлата "Мис Франция" за 2024 година стана 20-годишната Ив Жил, която спечели конкурса пред 7,5-милионна зрителска телевизионна аудитория в събота вечер. Брюнетката работи като модел и е родена в Норд-Па-дьо-Кале - в северната част на страната. Тя пое короната от миналогодишната победителка Индира Ампиот.

Но конкурсът за красота сега е изправен пред особена реакция, тъй като зрителите не са  доволни от избора на Жил за "Мис Франция", понеже всички предишни победителки са се отличавали с по-традиционна визия, а именно с дълги, гъсти коси и по-пищни извивки.

"Свикнали сме да виждаме красиви госпожици с дълги коси, но аз избрах андрогинна визия с къса коса", каза предизвикателно избраната за най-красива французойка.

Самата тя също похвали победата си, защото е вид "разнообразие" като каза: "Никой не трябва да ти диктува кой си и как да изглеждаш", добавяйки, че "всяка жена е различна, всички сме уникални".

Победителката в конкурса "Мис Франция 2024" се избира половината от публично гласуване и половината от жури. Въпреки че Жил стана едва трета в гласуването от публиката, журито я избута на първо място.

Жил, която иска да стане статистик, е първата победителка в 103-годишната история на конкурса, която няма дълга коса - за ужас на много хора. "Мис Франция вече не е конкурс за красота, а конкурс, който се основава на приобщаване", написа един потребител на социалната медия X, известна преди като Twitter.

Прочетете цялата статия в tialoto.bg

Снимка: БГНЕС