fallback

Празниците наближават - ето как да приготвите коледни сладки без глутен

Печете в предварително загрята фурна на 185 градуса

15.12.2023 | 09:55 Автор: Искра Ангелова

Коледа е любимият празник на малки и големи. Това е и денят на вкусните сладкиши. Ето защо ви представяме рецепта за коледни сладки без глутен.

Продукти:

- 175 г оризово брашно

- 175 г царевично брашно

- 90 г меко масло

- 120 г кафява захар

- 2 жълтъка

- 1 цяло яйце

- канела на прах на вкус

- 1 ч.л. или на вкус джинджифил на прах

Приготвяне:

В купа комбинирайте мекото масло, кафявата захар и една чаена лъжичка джинджифил - сушен или на прах, канелата и корите от цитрусовите плодове. Разбъркайте добре. След това сложете цялото яйце и отново разбийте добре сместа. След това остава да сложите двата жълтъка и след като разбъркате добре да добавите и двата вида брашно.

Ползвайте миксер, докато се получи хубаво тесто и брашната се свържат с останалите съставки. Когато се получи хубаво хомогенно тесто, може да го оформите на топка и да го увиете в свежо фолио. Поставете го в хладилник за 15 минути.

Когато тестото се охлади и леко втвърди, може да го разточите с точилка върху леко набрашнен плот (ползвайте оризово брашно), като дебелината зависи от желанията ви, съветва az-jenata.bg.

Изрежете бисквитки с формички и ги сложете в тава върху хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 185 градуса за около 12-15 минути или докато се изпекат добре. След като изстинат са готови за украса по ваш избор или за хапване.

Снимка: Pixabay

fallback
Още от Любопитно
fallback