Като във филм: Да си градинар и шефът ти да ти завещае богатство за милиарди

Пюеш няма собствени деца или съпруга и осиновява своя служител

09.12.2023 | 10:27 Редактор: Тодор Петров
Като във филм: Да си градинар и шефът ти да ти завещае богатство за милиарди

Никола Пюеш, който е пето поколение наследник на Тиери Ермес, основал едноименната модна къща Hermès през 1837 г., решава да осинови 51-годишния си градинар, за да прехвърли своето състояние от 11 милиарда долара, съобщава Tribune de Genève.

Пюеш няма собствени деца или съпруга. Според завещанието му от 2011 г. състоянието му трябваше да отиде в благотворителната фондация Isocrates. Според журналисти Пюеш, който притежава около 5-6% от компанията, иска да признае бившия градинар и работник от скромно мароканско семейство за свой законен син и официален наследник. 

Той вече е наел екип от адвокати, които ще му помогнат да уреди всичко официално, тъй като има много трудности по този въпрос: например според закона е много трудно да осиновиш възрастен. 

Съобщава се, че Пюеш вече е предал на бъдещия наследник ключовете от недвижими имоти в Мароко, както и вили в Монтрьо (Швейцария) на обща стойност 5,9 милиона долара. Изяснява се, че той е напуснал надзорния съвет на компанията през 2014 г. след враждебното поглъщане на Hermès от LVMH и след натиск от други членове на семейството му, но е успял да запази дела си, пише БГНЕС.

Снимка: Pixabay