Актьор от хитовия филм "Сам вкъщи" бори тежка диагноза

Кен Хъдсън Кембъл има рак, семейството му започна кампания за набиране на средства

07.12.2023 | 16:18 Редактор: Вяра Димова
Актьор от хитовия филм

Актьорът от хитовата поредица "Сам вкъщи" Кен Хъдсън Кембъл е диагностициран с тежката диагноза рак. Кембъл се появи като мъдрия Дядо Коледа в "Сам вкъщи" от 1990 г. с Маколи Кълкин. Той е на 61 години и бе диагностициран с рак на 27 октомври, след като лекарите откриха тумор, който "неуловимо е израснал в дъното на устата му и е започнал да навлиза в зъбите му".

Изявлението на страницата на звездата в GoFundMe обяснява, че той ще се подложи на 10-часова операция за отстраняване на тумора. Очаква се, че по време на операцията ще се наложи премахването на значителна част от челюстната му кост, заедно с лимфни възли, които ще се използват за подпомагане на възстановяването на нова челюст.

Кембъл също трябва да се изправи пред лъчева терапия, както и евентуално курс на химиотерапия в това, което се очаква да бъде изтощителен шестмесечен период на възстановяване, предаде "Фокус".

Семейството на актьора стартира кампания за набиране на средства, за да се опита да помогне за покриването на "огромните" разходи.

Снимка: БГНЕС