Да влезем във форма за празниците с лунната диета за декември

Трябва да консумираме само вода, чайове, плодови и зеленчукови фрешове

01.12.2023 | 10:38 Редактор: Вяра Димова
Да влезем във форма за празниците с лунната диета за декември

Когато наближават празнични дни, освен от подготовката за тях се вълнуваме и от това как да устоим на всички кулинарни изкушения, за да не се окажем след празниците с излишни килограми за сваляне. Редовната спортна активност е част от решението, както и регулиране на телесното тегло преди празничното похапване. 

Няма да забравим и за лунната диета, която не само ще ни помогне да детоксикираме тялото си, но и да го разтоварим от излишни течности. С нейна помощ ще сме мотивирани между отделните фази на диетата да не преяждаме и да избираме разумно вида на консумираните храни и напитки. В последния месец от годината фазите на Луната за диетата се падат така, че около Коледа и Нова година да поддържаме форма

За онези от вас, които са решили за първи път да следват лунната диета, трябва да знаят, че тя се води по определени лунни фази. Всяка фаза трае 24 часа, по времето на която се консумират само вода, чайове, плодови и зеленчукови фрешове. Не се разрешава никакво подслаждане на напитките, не се консумират смутита, млечни храни, алкохол и други. 

В случай обаче че усетите слабост, докато следвате диетата, може да си позволите малка купичка плодова или зеленчукова салата, отново без да се овкусява. След приключване на съответната фаза на Луната е важно да се захраните постепенно. Може да включите в менюто си освен течностите, консумирани по време на диетата и домашни бульони, малко кисело мляко, печен или варен картоф. 

Тъй като за декември месец фазите за лунната диета се падат точно около празничното похапване, бъдете внимателни, за да не се стигне до сериозни храносмилателни неразположения, пише az-jenata.bg.

Запишете си и фазите на Луната за декември:

5.12.2023г. – 07:58 часа – последна четвърт

13.12.2023г. – 01:07 часа – новолуние

19.12.2023г. – 20:28 часа – първа четвърт

27.12.2023г. – 02:43 часа – пълнолуние.

Къде ще празнувате Коледа и Нова година?

И на двата празника ще си бъда в България.
82%
В България за Коледа и в чужбина за Нова година.
6%
В чужбина за Коледа и в България за Нова година.
2%
И двата празника ще прекарам в чужбина.
6%
Все още не съм решил.
5%
Общо 2404 гласа

Снимка: pixabay


2
0 rate up comment rate down comment 0
Ива Стоянова
преди 2 месеца
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 месеца
Дайте телефон за поръчки! Сигнализирай за неуместен коментар