Можем да изгоним хлебарките от дома си с помощта на тази смес

Не ви е нужна фирма, която да третира с химикали

29.11.2023 | 15:12 Редактор: Вяра Димова
Можем да изгоним хлебарките от дома си с помощта на тази смес

Хлебарките могат да нападнат дома ви по всяко време. Появата им е ужасяваща, а прогонването им наистина трудно. Преди да извикате фирма, която пръска и третира с химикали или преди вие самите да използвате подобни токсични вещества, опитайте един хитър метод с помощта на природни средства. Тяхната миризма е отблъскваща за хлебарките и може да ги накара бързо да напуснат дома ви. 

Какво ви трябва, за да си направите смес за прогонване на хлебарките от дома?

Лук

Оцет

Лют червен пипер

Лют черен пипер

Риган

Сложете в тенджера на котлона няколко глави лук, 3 чаши оцет и по няколко супени лъжици от всяка подправка. Сварете на среден огън. Свалете от котлона, изчакайте сместа да изстине. След това напоете памучни тампони с нея и ги разпръснете в чинийки на различни места в дома. Колкото повече тампони разпръснете, толкова по-сигурно е, че хлебарките ще се натъкнат на тях, пише az-jenata.bg.

Правете това всяка вечер, като сменяте тампоните с пресни, така че да излъчват колкото се може по-силна миризма. След няколко дни хлебарките ще са тотално отвратени от това, което сте им поднесли и ще се принудят сами да избягат от дома ви. 

Снимка: pixabay


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 4 месеца
1
2 rate up comment rate down comment 0
Читател
преди 4 месеца
И ще ги прогоним в съседите... Сигнализирай за неуместен коментар