Как да превърнем детската стая в любимото място на нашите деца

Създайте цветно царство за забавления и игри

21.11.2023 | 11:14 Редактор: Вяра Димова
Как да превърнем детската стая в любимото място на нашите деца

Детската стая е може би най-вълнуващото място от дома, за което мечтаем как да го обзаведем още преди дори да имаме собствено дете. В идеите за интериора на детската стая се смесват както актуалните тенденции, така и нашите детски спомени и блянове. Тъй като повечето от нас може би не са имали мечтаната стая като малки, като родители нямаме търпение да я обзаведем така приказно, сякаш не е само на децата ни, но и нашата сбъдната мечта. Ако ви предстои да избирате дизайн на детската стая, ще ви запознаем с няколко препоръки, които да ви помогнат в подбора на интериорни решения.

Спрете се на удобни мебели

Когато избираме обзавеждане много често търсим оригинални форми и дизайн, който впечатлява. Но това не важи и когато подбираме интериорни решения за детска стая. При обзавеждането на това помещение трябва да сме наясно, че по-семплите и простички за употреба мебели ще са много по-удобни за децата, докато растат и се развиват. Оставете по-оригиналните идеи за пубертета.

Обърнете внимание на леглото

Дете да си на днешно време - толкова красиви дизайни има на легла и подходящото към тях спално бельо. В зависимост от пола на детето може да се спрете на разнообразни модели - автомобилна кола, кукла Барби, животинско царство и още много весели шарки. Важно е да подберете стабилно и качествено легло, в което вашето мъниче да се чувства защитено и обичано.

Колкото по-цветно, толкова по-весело

Най-сигурният начин да превърнете детската стая в любимото кътче за хлапетата вкъщи е, ако там цари истинска феерия от цветове. Именно детството е периодът от живота ни, който свързваме със слънце, светлина, игри и много шарки. Децата обичат ярките цветове, а в "Мебели Виденов" ще намерите много вълнуващи предложения за красиви и пъстри дизайни на детска стая. Възползвайте се от идеите им и създайте вълшебна, магична стая за вашите деца, в която да се забавляват безспир.

Дръжте ръцете и ума заети

Ако разполагате с повече пространство в детската стая, спокойно можете да обзаведете кът, който да е само за игра и творчество. Децата обичат да играят с ръцете си, да рисуват, да сглобяват, да лепят и да майсторят всякакви нещица. Дайте им възможност да се забавляват и да творят, като обособите едно кътче, което е само с тази цел. Ако пространството ви е ограничено, бихте могли да отделите място до бюрото или до леглото, в което детето да си играе.

Изберете просторен гардероб

Повечето родители правят една основна грешка при обзавеждане на детската стая - подценяват значението на гардероба. Мислят, че тъй като детето е малко, все още няма нужда от голям гардероб за дрехи и аксесоари, но това не е вярно. Децата растат бързо и нуждите им от по-големи дрехи, якета, обувки и аксесоари растат успоредно на височината им. А като добавим към тях и множеството играчки, книги, пъзели и настолни игри, които се множат след всеки празник, става ясно, че имате нужда от доста просторен гардероб. Затова не изхождайте от мнението, че детето е още малко и по-натам ще мислите за голям гардероб. Купете още сега и дори да не го запълните на 100%, не е далеч времето, когато и това ще стане.

Фокусирайте се върху игрите

Ако желанието ви е детето да обикне стаята си, стремете се така да обзаведете мястото, че да излъчва светлина, топлина, жизнерадост и да предразполага към игри и забавления. Най-лесно това може да се случи като подберете шарени и весели аксесоари. Нощната лампа във форма на животинка, пердета с картинки на любим герой, пъстро килимче на пода - това са второстепенни елементи от обзавеждането, които обаче създават най-много настроение в една стая. Затова и не бива да се пренебрегват.

В сайта на "Мебели Виденов" можете да разгледате интересни предложения за обзавеждане на детска стая, с всички необходими аксесоари, спално бельо и осветление.

Избирайте по-разчупени форми

Игриви полилеи, цветни тапети, шарени гардероби, легла с любимите герои, пъстри пуфове - всички тези акценти, събрани в едно помещение, могат да превърнат детската стая в най-любимото място на вашето дете. Когато избирате интериора за детска стая, съобразете се, че там ще живее наистина дете и консервативните форми и дизайни не са така подходящи и предразполагащи. Ако целта ви е детето да обожава стаята си и да прекарва времето си там с удоволствие, подберете такъв дизайн, който да му харесва на него/нея, а не толкова на вас. Един сигурен начин да изберете - колкото повече не ви допада на вас, толкова повече ще хареса на детето ви.

Снимки: Мебели Виденов