Изкуствен интелект оживява Едит Пиаф в картина и звук на големия екран

Warner Music готви биографичен филм за "Парижкото врабче"

15.11.2023 | 19:50 Редактор: Вяра Димова

Изкуствен интелект оживява легендарната френска певица Едит Пиаф в картина и звук на големия екран. Повече от 60 години след смъртта ѝ Warner Music e на път да създаде нов биографичен филм за "Парижкото врабче".

"Анимацията ще осигури модерен поглед върху нейната история, докато включването на архивни кадри, сценични и телевизионни изпълнения, лични кадри и телевизионни интервюта, ще предостави на публиката автентичен поглед към значимите моменти от живота на Пиаф", съобщиха от Warner Music Group.

Според компанията технологията за изкуствен интелект ще бъде създадена на базата на стотици клипове с гласа и изображенията на Едит Пиаф - някои от които са на повече от 80 години. 

"Едит е един от най-великите артисти на Франция и все още е източник на толкова много гордост за френския народ. Съчетаването на нови технологии с културно наследство е толкова деликатно и за нас беше задължително да работим в тясно сътрудничество с наследниците на Едит и да се отнесем към този проект с най-голямо уважение", посочи главният изпълнителен директор Ален Вейл.

От Warner Music разпространиха и снимка от концепцията за новия филм, моментът пресъздава Едит Пиаф от концерта ѝ през 1960 в зала Олимпия във френската столица. 

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Снимка: БГНЕС