Камъните и кристалите със силна енергия, които можем да носим със себе си

Цитринът изчиства негативните мисли и емоции

07.11.2023 | 20:50 Редактор: Вяра Димова
Камъните и кристалите със силна енергия, които можем да носим със себе си

Камъните и кристалите са все по-предпочитани, когато избираме ново бижу. Но те често са част от декорацията на дома, офиса. Знаем че има камъни и кристали, които имат способността както да абсорбират негативната енергия, така и да изпращат положителна. Камъните и кристалите често са част от медитацията, терапии за подобряване на физическото и емоционално здраве. 

Ето няколко камъка и кристала, които може да носите в чантата си:

Цитрин

Цитринът е известен още като камък на търговеца, парите и успеха. Смята се, че носи късмет, ако го носим в чантата или портмонето си, тъй като допринася и за изчистване на негативните мисли и емоции. Но също така за цитрина е известно, че привлича потока на парите. 

Лапис лазули

Уникално красив камък, за който се смята, че помага да подобрим енергията около себе си, да елиминираме емоционалните блокажи. Ако имате нужда от сили, за да преоткриете една нова версия на себе си, лапис лазули е вашият камък.  

Карнеол

Красивият карнеол ще ви помогне да възстановите мотивацията си, ще повиши енергията ви и ще увеличи креативността. Като цяло, той е известен с това, че ни помага да се почувстваме по-уверени. Можете да го поставите в чантата си или да го носите като бижу, когато ви предстои нещо ново, отивате на важна среща, нуждаете се от повече енергия.

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: pixabay