Не правете това, ако искате здрава коса и красива кожа

Добрата козметика не е достатъчна

24.10.2023 | 17:14 Редактор: Толя Стоянова
Не правете това, ако искате здрава коса и красива кожа

Красиви и здрави кожа и коса – това е мечтата на всяка жена. Когато става въпрос за грижа за красотата, не само употребата на различни козметични продукти е важна. От също толкова важно е да не допускате някои грешки в ежедневната грижа за косата и кожата, които могат да попречат на свежия им и здрав вид. 

Миете косата си по няколко пъти 

Излишно е да измивате косата по два или три пъти с шампоан. Някои хора го правят редовно, защото смятат, че така ще премахнат замърсяванията, особено при мазна коса. Премиването на косата я пресушава, кара я да бъде по-слаба и податлива на увреждания, накъсвания, цъфтеж. 

Спите с грима 

Спането с непочистен грим е една от най-лошите грешки, които увреждат кожата. Дори да нямате проблемна кожа, тя може да стане такава, ако държите грима постоянно върху нея. Той запушва порите, пресушава кожата, създава условия за блокаж и задържане на себум, мръсотия, мъртви клетки. 

Решите мократа си коса 

Мократа коса е много по-уязвима на накъсване, начупване и увреждане от сухата. По тази причина разресването на мокра коса е една от пагубните грешки, които я увреждат. Ако мислите, че нанасянето на обилно количество балсам помага да предпазите косата си при разресване на мокро, грешите. 

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: Pexels