Новите картини на Красен Кралев предизвикаха истински фурор

Куратор на изложбата е Каролина Панаинте

18.10.2023 | 14:30
Новите картини на Красен Кралев предизвикаха истински фурор

Красен Кралев - политик и художник, показа най-новите си картини в The Residence Exclusive Club. Творецът избра необичаен формат за петата си самостоятелна изложба. Вместо да спази традицията да изложи платната си в галерия, което предпочитат повечето автори и той самият е правил досега, авторът пожела да сподели отраженията от вътрешния си свят със своите близки и приятели в рамките на стилно събитие на по чаша шампанско в ексклузивния клуб.

За доброто настроение на гостите се погрижи DJ Дончо. Творбите на Кралев винаги се оценяват високо от културните среди. 12-те нови творби, които бяха показани в The Residence Exclusive Club, направиха тотален фурор и в рамките на два часа 10 от тях поеха към своя нов дом.

Куратор на изложбата е Каролина Панаинте. Ярките багри, играта на светлината и многообразието от фигурални елементи и детайли в произведенията на Кралев докосват публиката и създават невероятно настроение, като ярко отразяват неговите емоции, темперамент и творчески търсения.

"Чърчил е казвал, че рисуването му е помогнало да преодолее най-тежките моменти в кариерата си, но той е излизал и е рисувал каквото вижда. При мен е обратното – взимам платното, опитвам се да не се плаша от бялото и започвам да изливам емоциите, чувствата и вътрешния си свят такъв, какъвто е", сподели Красен Кралев.

"Аз вярвам, че всеки трябва да се опитва да изразява себе си чрез изкуство – дали чрез музика, рисуване, литература – това дава свобода, начин да "избухнеш" вместо да се вписваш в очакванията на хората. Мен например ме вдъхновяват цветовете, а не формите, никога не бих тръгнал да търся образи и пейзажи. Затова търся цветовете – за да няма имплозия вътре в мен, експлозията изразявам върху платното", обясни творецът.

Първите две изложби на автора бяха благотворителни, като приходите от постъпленията отидоха за добри каузи в сферата на спорта. През 2017 г., когато беше министър, Красен Кралев изненада с първа самостоятелна изложба, която се състоя в столичната галерия „Финес“. Всички приходи в размер на 37 хил. лв. от изложбата влязоха в касата на фондация „Български спорт”, която помага за лечение на спортисти, пише трибуна.бг.

През 2022 година художникът показа нови платна в рамките на още три самостоятелни изложби – в Галерия „Графит“ в родния град на твореца Варна, в „Арт галерия Вежди“ и в „Art club & gallery SAVOV“ в Пловдив. Тази година участва и в Meждународното биенале на графиката във Варна.