Не правете това, ако не искате партньорът ви да ви напусне

Как да имаме щастлива и здрава връзка?

15.10.2023 | 07:30 Редактор: Толя Стоянова
Не правете това, ако не искате партньорът ви да ви напусне

Любовната връзка е крехка като цвете. Тя изисква постоянни грижи от страна на двамата партньори. Има неща, които натрупвайки се във времето, могат да доведат до раздяла. 

Приемате партньора си за даденост

Дори и връзката, в която рядко има конфликти и има потенциал да се развива, може да се разпадне, ако единият от двамата партньори не цени другия.

Задържане на недоволството към партньора

Това обикновено се случва, когато единият премълчава емоциите си, за да не се създадат конфликти във връзката, когато има страх да не бъде изоставен.

Трупане на отрицателни емоции

Ако сте склонни да трупате негативни емоции, тогава щастливата връзка е далечна мечта за вас. Този вид емоции може да породят ревност, общо недоверие към любимия човек.

Пренебрегване на нуждите на вашия партньор

Или пък той вашите. Никоя връзка не може да бъде успешна и да оцелее, ако липсва емпатия от двете страни. Партньорите, които са склонни да поставят собствените си нужди на първо място, никога не могат да имат здрава връзка.

Между вас има игра на обвинение

Някои хора са склонни да прехвърлят вината върху партньорите си, вместо да се извиняват, когато грешат. И това може да е трудно доловимо за единия във връзката, тъй като може да се прояви не само в конфликтни ситуации, но и за малки неща в ежедневието. Обвиненията засягат връзката ви и унищожават всички положителни емоции.

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: Pexels