Лекари пробили по погрешка стената на сърцето на Арнолд Шварценегер

Спомням си как лекарите ми съобщиха, бях изплашен, разказа актьорът

14.09.2023 | 22:05 Редактор: Вяра Димова
Лекари пробили по погрешка стената на сърцето на Арнолд Шварценегер

Арнолд Шварценегер разказа за преживяването си, близко до смъртта, на операционната маса.

"Спомням си, когато ми направиха операция на отворено сърце, третата, която беше преди няколко години, точно преди да започнем "Терминатор 6. Бях наистина изплашен. Събудих се и изведнъж лекарите бяха пред мен и казваха: "Много съжалявам, но това не беше така, както го планирахме", разказа актьорът във видеоклип в YouTube.

76-годишният мъж обяснява, че това, което е трябвало да бъде проста неинвазивна процедура, се е усложнило, когато медицинският екип "е допуснал грешка и е пробил стената на сърцето".

Шварценегер добави, че "е трябвало да го отворят много бързо, за да спасят живота му" поради вътрешен кръвоизлив. Въпреки неуспеха бившият губернатор на Калифорния е решен да се изправи на крака възможно най-скоро.

"Основното е, че не можеш да върнеш времето назад. Това беше катастрофа. Бях в средата на катастрофа. И сега как да изляза от нея? Трябва да превключите на друга предавка. Да се съберете, да превключите на друга скорост", сподели той.

Възстановяването на Шварценегер бавно преминава от ходене по 10 крачки на ден до ежедневни разходки около болницата.

"Дори се обадих на приятелите си и казах: "Момчета, трябва да ме запалите", спомня си той, докато кадри показват как звездата си проправя път по коридорите с приятели и семейство.

С позитивизъм и упоритост той успява да продължи възстановяването си у дома, за да се подготви за началото на снимките на "Терминатор" през 2019 г. – "Тъмна съдба".

Четете повече в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС