Ето кои са най-подходящите храни за детоксикация

Грейпфрута е подходящ при сваляне на килограми

06.09.2023 | 23:00 Редактор: Михаела Кирилова
Ето кои са най-подходящите храни за детоксикация

Към края на летния сезон, вероятно всеки от нас си прави малка равносметка на лятото – успяхме ли да го изпълним с приятни емоции, да посетим мечтаната дестинация, да се отпуснем психически и физически? Ако отговорът на този въпрос е положителен, със сигурност искате малко по малко да започнете да влизате в работен ритъм. А какъв по-добър начин да направите това чрез диетата си? В следващите редове ви предлагаме няколко детокс храни, които да включите в менюто си.

Костен бульон 

Ако се върнем назад във времето и попитаме нашите баби за някоя бърза рецепта за оздравяване, те със сигурност ще ни препоръчат костен бульон. Той може да се използва както за основа за супа, така и да се консумира самостоятелно. Редовната му употреба пък ще подобри функцията на имунната ви система.

Грейпфрут 

Ако търсите храна, която да ви помогне да загубите няколкото излишни килограма, можем да ви посъветваме да направите грейпфрута част от ежедневното си меню. Той е пълен с хранителни вещества, като в това число влизат и витамин А, C, B1 и пантотенова киселина.

Лимон

В неговия състав влиза витамин C, който често пъти е определян като един от най-мощните антиоксиданти. Той е много полезен не само за кожата, но и е от ключово значение в борбата със свободните радикали.

Повече по темата прочетете в az-jenata.bg

Снимка: Pexels