Какво представлява лазерната епилация?

Подходящата възраст за стартиране на лазерна епилация е след 18 години

04.09.2023 | 13:13 Редактор: Михаела Димитрова
Какво представлява лазерната епилация?

Лазерната епилация спестява време и гарантира гладка кожа за дълъг период от време. След преминат курс от процедури е необходимо извършването на една поддържаща годишно. 

Подходящата възраст за стартиране на лазерна епилация е след 18 години. Преди това може да се прилага само в случай на повишено окосмяване. При започване преди 16 години, резултатите няма как да са така обещаващи поради хормонален дисбаланс и ще са необходими повече на брой процедури за достигане на търсения резултат.

Какво трябва да знае пациента преди да се подложи на такъв лазерна епилация?

Необходимо условие е, зоните на третиране да бъдат избръснати в деня преди процедурата, за да са максимално скъсени и да не се разсейва лазерният лъч по дължината на косъма. Не бива да се използвани 30 дни преди процедурата средства като епилатор и кола маска, които изтръгват косъма от корена, за да може да се въздейства още при първото посещение.

Трябва да са минали 3-4 седмици след посещението на море, басейн, солариум и след това може да се извърши процедура. Не трябва да се използва също така и автобронзант. Кожата трябва да е чиста и да се на прилагани никакви мазила или парфюми преди процедурата. Не бива да приемат фоточувствителни медикаменти, тъй като има риск от пигментации.

Повече по темата прочетете в Puls.bg

Снимка: Pexels