Посочиха най-честата грешка при миене на лицето, блогър с ценен съвет

Хората често почистват кожата си твърде бързо

29.08.2023 | 16:05 Редактор: Искра Ангелова
Посочиха най-честата грешка при миене на лицето, блогър с ценен съвет

Блогърката Мати Лейси-Дейвидсън сподели най-често срещаната грешка при миене на лицето. Тя сподели съответната информация в своя TikTok, който има повече от 50 000 абонати.

Според потребителката с дигиталния псевдоним mattie.skincare хората често почистват кожата си твърде бързо, което прави грижата по-малко ефективна.

"Тъй като използвате продукти за изплакване, те се нуждаят от време, за да подействат, каза тя. И така, тя препоръчва да нанесете почистващ препарат и да третирате с него кожата старателно в продължение на 60 секунди. Тя уточни, че тази практика може да се повтори два пъти.

Абонатите оцениха съветите на жената в коментарите под публикацията. "Измивам лицето си за максимум 20 секунди", "Грижа се за лицето си около половин минута", "Мисля, че е като да си миеш зъбите. Не можете просто да ги намажете с паста за зъби и да изплакнете", "Трябва да измиете лицето си, да измиете зъбите си и след това да отмиете продукта от кожата", написаха те, цитирани от БГНЕС.

През юли дерматологът Линдзи Зубрики разкри грешки, свързани със стареенето на кожата на лицето. Тя каза, че много хора не започват на време да използват козметика против стареене.

Според нея козметичните препрати трябва да бъдат включени в грижите след навършване на 20 години.