Да направиш добро: Таксиметров шофьор върна портфейл с над 10 000 долара

Съобщение по радиото помогнало да се открие човека, изгубил портфейла си

27.08.2023 | 16:18 Редактор: Михаела Димитрова
Да направиш добро: Таксиметров шофьор върна портфейл с над 10 000 долара

В тайландската столица Банкок таксиметров шофьор върна забравен портфейл, в който имало пари на стойност 10 500 долара, съобщава Thaiger. На 19 август Фонсак Пхуни вози трима чужденци. Доставил ги на уреченото място и поел нова поръчка. Следващият пътник забеляза дълъг черен портфейл на седалката и го подава на шофьора. Вътре имало 10 500 долара, над 7000 индийски рупии (84 долара), лични карти и банкови карти.

Шофьорът Пхуни веднага съобразил, че един от мъжете, които току-що бил слязъл от колата, е забравил портфейла си. За да открие собственика на парите, таксиметровият шофьор се обадил на местното радио и съобщил, че е намерил изгубена вещ.

Съобщение по радиото помогнало да се открие човека, изгубил портфейла си. Оказа се, че той бил родом от Бангладеш. Мъжът благодарил на служителите на радиото за помощта и на таксиметровия шофьор за доброто дело. "Впечатлен съм и много щастлив", каза той, цитиран от БГНЕС.

По-рано беше съобщено, че в Тайланд икономка намерила скъпи златни бижута на стойност около 200 000 бата (200 долара) и ги върнала на собственика им. Жената признала, че е щастлива, защото е направила добро дело. 

Снимка: Pixabay