Ето как да се справим с кожните алергии по натурален начин

Ябълковият оцет има мощно туширащо сърбежа и зачервяването действие

16.08.2023 | 18:06 Редактор: Михаела Кирилова
Ето как да се справим с кожните алергии по натурален начин

Кожните алергии могат да предизвикат поредица от неприятни и труднопоносими оплаквания. Обикновено се свързват със сърбеж, зачервяване, подуване, обриви, които могат да ви извадят извън контрол. За щастие има някои прекрасни и много ефикасни натурални трикове, с помощта на които да облекчите различни кожни алергии и реакции.

Ябълков оцет

Ябълковият оцет има мощно туширащо сърбежа и зачервяването действие. Приложен директно върху кожата, ябълковият оцет може да потисне различни кожни реакции, предизвикани от алергии. Той е ефикасно средство против подуване, сърбеж, зачервяване, поява на обриви. Напоете един памучен тампон с оцет и втрийте леко в засегнатата зона. Ще облекчи моментално.

Зехтин

Зехтинът е прекрасно средство при кожни алергии. Той не само потиска оплакванията, но хидратира и подхранва в дълбочина. Мастните киселини, които съдържа, имат свойството да намаляват обривите, да премахват сърбежа и да облекчават зачервяването.

Алое вера

Алое вера е натурално средство с мощни противовъзпалителни свойства. То успокоява раздразнената кожа, намалява зачервяването и обривите, прави сърбежа по-поносим и спомага за отшумяването му. Прилагайте веднага след поява на кожни алергии, защото алоето има и ускоряващи оздравяването на възпалената кожа свойства.