Грешка или? Кралското семейство смени титлата на принц Хари

Уебсайтът на кралското семейство не е актуализиран напълно след смъртта на кралица Елизабет

11.08.2023 | 14:39 Редактор: Искра Ангелова
Грешка или? Кралското семейство смени титлата на принц Хари

Негово Кралско Височество вече не се свързва с принц Хари. Тези дни екипът на Бъкингамския дворец премахна въпросната титла от официалния уебсайт на фамилията на Чарлз III.

Припомняме, че синът на настоящия крал бе лишен от въпросното обръщение още след като напусна семейството си и спря да бъде негов работещ член. Цели три години обаче той все още бе наричан Негово Кралско Височество на няколко места на официалния сайт на роднините му на Острова.

Оказва се, че въпросната грешка вече е поправена и страницата за Хари вече е актуализирана.

В биографията на Хари пише съвсем друго

Херцогът на Съсекс все още е наричан "Негово Кралско Височество" в биографията си, която излезе преди няколко месеца. По данни на Express, информацията за него на кралския сайт е променена във вторник, 8 юли. Така вече няма препратка към неговата титла.

Въпросната препратка бе свързана с работата на Хари за повишаване на осведомеността относно ХИВ/СПИН през 2016 г. Титлата сега е заменена с херцог на Съсекс.

Междувременно британски медии пишат, че уебсайтът на кралското семейство не е актуализиран напълно след смъртта на кралица Елизабет. Там дори за майката на Чарлз все още се пише настоящ монарх, а нейният първороден син е принц на Уелс. Ала след коронацията той вече е на нейния трон, а съпругата му е кралица, а не херцогинята на Корнуол - както пише все още. Принц Уилям и съпругата му Кейт Мидълтън също са с други титли.

Четете цялата статия в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС