Как да се предпазим от ухапване на насекоми през лятото?

Стойте далеч от водоеми и места с много дървета

05.08.2023 | 17:20 Редактор: Михаела Димитрова
Как да се предпазим от ухапване на насекоми през лятото?

Ако обожавате летните отпуски, дългите разходки, разговорите с приятели и безкрайните вечери, може би единственото нещо, от което бихте се лишили през горещия сезон са досадните ухапвания от насекоми. На всеки човек те се отразяват различно, като при някои те едва се забелязват, докато при други са видими дори от разстояние. В следващите редове ще ви предложим няколко ценни съвета как да се справите с неприятните ухапвания.

Стойте далеч от водоеми и места с много дървета

През лятото можете да намерите насекомите, най-вече комарите, около изкуствени или естествени водни басейни. Ето затова, ако техните ухапвания са по-скоро неприятни за вас, избягвайте да посещавате подобни места. Буйната растителност пък е идеално обиталище за кърлежите. Винаги имайте това предвид, докато се разхождате сами, с приятели или пък с домашния любимец.

Избягвайте да носите цветно облекло

Ако обичате приключенията сред природата, вероятно сте забелязали, че всички изследователи носят дрехи, които са с цветове, максимално близки до естествените – зелено, кафяво, бежово и др. Това съвсем не е случайно – прекалено цветните дрехи могат да привлекат насекоми, най-вече пчели и стършели.

Повече по темата прочетете в az-jenata.bg

Снимка: Pixabay