Видове детски тротинетки и за каква възраст са подходящи

31.07.2023 | 12:30 Редактор: Тодор Петров
Видове детски тротинетки и за каква възраст са подходящи

Все повече деца се радват на забавлението и емоцията, което предлагат детските тротинетки. Но с разнообразието от модели и функции на пазара, е добре да познаваме различните видове и в кои случаи кой от тях е подходящ. 

В тази статия ще ви запознаем с предложенията на пазара и ще ви помогнем да определите правилната според възрастта на детето.

Какви видове детски тротинетки се предлагат?

Ето какви варианти ще намерите, когато разглеждате из онлайн или физическите магазини:

с две колела – идеални са за деца, които още нямат добър баланс и координация. Тези модели дават стабилност и подкрепа, като по този начин им помагат да развиват уверено своите умения;

със светещи елементи – те са популярен избор сред по-големите, които се наслаждават на играта както през светлата, така и през тъмната част на деня. Колелата им са оборудвани със специални LED светлини, които светят, когато се въртят. Това осигурява по-добра видимост и безопасност;

с родителски контрол – отличен избор за деца, които все още не са готови да я контролират напълно сами. Тези модели разполагат със специална дръжка или педал, която родителите може да използват, за да управляват тротинетката. Това предоставя допълнителна безопасност и контрол за родителите, особено при каране по по-натоварени места;

тротинетки със седалки – предназначени са за най-малките, които все още не са готови да стоят и карат прави. Те са оборудвани с три колела и седалка, като така може да стоят седнали и да карат. Това осигурява комфорт и стабилност и им позволява да се наслаждават на карането, без да се изморяват бързо.

Ще намерите също модели в най-разнообразни и атрактивни дизайни. Това включва различни цветове, картинки, форми, аксесоари и други.

За каква възраст са подходящи различните видове?

Според таблицата отдолу може да определите кой вид е предназначен за вашия малчуган спрямо възрастовата група, в която се намира:

При избор на детска тротинетка, освен да съобразите колко годишно е детето, трябва да прочетете още за каква височина и тегло е подходяща избраната от вас. Също така, следва да решите дали е необходима такава за разходка, за спорт, или за забавление. 

Проверете още дали избраната от вас има необходимите системи за безопасност, като спирачки. Вземете модел със здрава конструкция, изработен от качествени материали, за да може да издържи по-дълго на интензивна употреба.