Помагат ли билките за намаляване на риска от рак?

Глухарче, риган, магданоз... Вижте свойствата им 

16.07.2023 | 22:20 Редактор: Тодор Петров
Помагат ли билките за намаляване на риска от рак?

Билките съдържат активни вещества, антиоксиданти, феноли, които имат невероятни свойства за здравето. Те се борят и с процесите, предизвикващи рак в клетките, намалявайки риска от възникването и разпространението му.

Някои билки имат особено изразено действие в тази посока. Ако искате да намалите риска от рак, можете да включите природните средства, които могат да са от изключителна полза за цялостното ви здраве.

Глухарче

Глухарчето е много полезно в превенцията на рак. То притежава активни съединения, намаляващи риска от възникването и разпространението му. Според учени, цитирани от healthdigest.com, активните вещества в глухарчето имат свойството да потиснат развитието на злокачествени изменения в клетките.

Риган

Риганът е чудесна подправка и билка, която има не само прекрасен вкус, но и множество полезни свойства. Едно от най-важните сред тях е потискането на раковите образувания. Това прави ригана много полезен в превенцията на рак.

Не само пречи на образуването на ракови клетки, но и на разрастването и разпространението им в съседни тъкани.

Магданоз

Магданозът е истинска природна магия. Той е много вкусен, полезен и притежава активни вещества, намаляващи риска от рак.

Четете повече в az-jenata.bg

Снимка: Pixabay