Агресивни пуйки вилнеят по улиците на САЩ, нападат възрастни хора

"Погледнах надолу и видях, че по панталоните ми се стича кръв", сподели 80-годишна жена

02.07.2023 | 11:26 Редактор: Искра Ангелова
Агресивни пуйки вилнеят по улиците на САЩ, нападат възрастни хора

80-годишна жителка на САЩ беше нападната от две пуйки и едва не бе блъсната от кола, докато бягаше от тях, съобщава WBZ-TV.

Пернатите нападнаха Жанет Аткинсън от Кеймбридж в щата Масачузетс, докато тя вървяла по улицата. Те изскочили иззад паркирана кола и се втурнали към пенсионерката. Тя се уплашила и се опитала да прогони настъпващите птици с дамската си чанта. "Размахах пет или шест пъти и тогава една от тях ме клъвна много силно по бедрото. Погледнах надолу и видях, че по панталоните ми се стича кръв", каза жената.

Аткинсън била толкова изплашена от агресивните мисирки, че решила да избяга на всяка цена. Тя се втурнала през оживената улица. "Бях ужасена от тези пуйки! Мислех си, че ако вече са ме клъвнали много болезнено, могат да го правят още много пъти", обясни потърпевшата, цитирана от БГНЕС.

След инцидента с Аткинсън, организацията Cambridge Animal Watch заяви, че най-лесният начин да изплашите агресивна пуйка е силният звук, ярките светлинни проблясъци или водната струя.

Освен това много хора писали на американката в социалните мрежи и предложили своите методи за изплашване на тези птици. "Най-много ми хареса предложението с чадъра. Вземете чадър, но не го тикайте срещу пуйките, а го отворете пред тях. Те ще си помислят, че сте много представителен доминиращ мъж", каза пенсионер.

През септември 2022 г. беше съобщено, че жителите на град Уобърн в същия щат Масачузетс се оплаквали от банда агресивни пуйки. Птици кълвяха деца и възрастни, а дори нападаха автомобили с хора.