Няколко неща, които ще облекчат кожата при слънчево изгаряне

Киселото мляко има чудесното свойство да извлича топлината от тялото

21.06.2023 | 23:10 Редактор: Юлиан Христов
Няколко неща, които ще облекчат кожата при слънчево изгаряне

Горещината и силните слънчеви лъчи предстоят с идването на лятото. Рискът от изгаряне се увеличава не само на плажа, но и в ежедневието. Ако допуснете да изгорите, има някои неща, които веднага трябва да направите, за да облекчите кожата и да намалите риска от усложнения след изгарянето.

Намажете с кисело мляко. Киселото мляко има чудесното свойство да облекчава изгарянето. То намалява топлината по кожата, охлажда, стимулира регенерирането на клетките.

Намажете със слънцезащитен крем - той не е само начин за превенция на изгарянето. В него се съдържат облекчаващи и възстановяващи съставки, които помагат на кожата да се справи по-бързо с изгарянето. Слънцезащитните лосиони и кремове хидратират в дълбочина, което допълнително помага дори след изгаряне за по-бързо възстановяване на кожата.

Избягвайте да пукате мехурите, ако има такива. При по-сериозно и дълбоко изгаряне се получават мехури. Въздържайте се да ги пукате, защото така увеличавате риска от белези, инфекции, удължено заздравяване на кожата. Мехурите са естествен механизъм на кожата за справяне с изгарянето.

Повече по темата четете в az-jenata.bg.

Снимка: Pixabay