Класическите бели рокли за сватбите станаха отживелица

Булките все по-често залагат на нетрадиционни за случая тоалети

12.06.2023 | 07:13 Редактор: Тодор Петров
Класическите бели рокли за сватбите станаха отживелица

Булките в САЩ масово започнаха да изоставят класическите бели рокли за сватбите си, пише New York Post.

The Post съобщава, че тенденцията е станала популярна в TikTok, където хаштагът nontraditionalweddingdress е получил над 18 млн. кликвания. Отбелязва се, че булките публикуват онлайн видеоклипове, в които се показват с черни като въглен визии, прозрачни рокли и други нетрадиционни за случая тоалети.

Инфлуенсърка с никнейм bambsworld публикува видео от сватбената си церемония, в което се появява в прозрачна синя шифонена рокля, бродирана с множество декоративни елементи под формата на листенца и цветя. Прозрачната материя частично показва краката, корема и гърдите ѝ.

Друга потребителка с никнейм tarreyn носи на сватбата лавандулов панталон с огромно сако, подходящ воал и сиви обувки на токчета.

Според организатора на сватби Кенеди Бингъм, това явление е станало популярно заради нуждите на съвременните жени, които държат на модата и смятат класическите рокли за остарели. 

"Това е нещо, което булките отдавна искат да носят", заключава тя, цитирана от БГНЕС.

През април булките бяха призовани да се откажат от "отживелицата" на белите сватбени рокли. На априлската Седмица на луксозната булчинска мода в Ню Йорк много дизайнери показаха цветни булчински рокли.

Снимка: Pixabay